Nijemci danas

 

Općina Nijemci sa svojih osam sela, Lipovac, Apševci, Podgrađe, Nijemci, Đeletovci, Banovci, Vinkovački Banovci i Donje Novo Selo smještena je u tzv. srijemskom trokutu koji uzduž i poprijeko presijecaju bogate šume i rijeke Bosut i Spačva.

Poslijeratne godine ostavile su posljedice i na broj stanovnika na području općine. Tako prema posljednjem popisu stanovništva, 2011. godine u općini Nijemci živi ukupno 4.705 žitelja. U naseljima Nijemci i Lipovac nalaze se osnovne škole od 1. do 8. razreda. Banovci, Đeletovci, Donje Novo Selo, Podgrađe i Apševci imaju područne škole.

Na području Općine radi se na izgradnji i obnovi infrastrukture.

Općina Nijemci posljednjih godina okreće se kontinentalnom turizmu pa kroz razne projekte proširuje i obogaćuje svoju turističku ponudu. Biološka raznolikost Vukovarsko-srijemske županije i kontinentalnog dijela Hrvatske ima mnogo toga za ponuditi svojim posjetiteljima. Osim riječnog turizma, područje općine se okreće i konjičkom turizmu čime planira diverzificirati svoju ponudu. Proces pretvaranja turizma u glavnu gospodarsku granu Općine Nijemci dalek je i dugoročan put, no u tišini grade svoju novu budućnost i razvijaju se korak po korak.

Prostor Općine karakteriziraju najvećim dijelom poljoprivredne i šumske površine te se i najveći dio stanovništva bavi upravo poljoprivrednom djelatnošću.

Podijeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content