Kalendar događanja

TRIATLON

30. kolovoz, 2020.

TRIATLON

Triatlon klub Tri-Tim iz Osijeka u suradnji sa Općinom Nijemci i Turističkom zajednicom općine Nijemci 30. kolovoza 2020. organizirat će 6. TRIATLON RIJEKE I STAZE SRIJEMA.

POKLADNO JAHANJE

20. veljača, 2020.
20. veljače 2020. godine u organizaciji Konjogojske udruge ,,Vranac'' održat će se manifestacija ,,Pokladno jahanje'' u Donjem Novom Selu i Nijemcima. Manifestacija je tradicijskoga karaktera koja oko sebe okuplja zaljubljenike u konje, običaje i narodne nošnje te se kao takva bazira na očuvanju baštine ovoga kraja, a svojom atraktivnošću privlači veliki broj ljudi. Pokladno jahanje vuče korijene iz vremena Vojne krajine. To je manifestacija gdje možemo vidjeti jahače spremljene u tradicijsko ruho. U vrijeme poklada, Pokladno jahanje se tradicionalno održava na području cijele Slavonije, Baranje i Srijema, pa tako ne zaobilazi ni područje Općine Nijemci. 40-tak jahača iz okolnih mjesta Općine Nijemci i drugih općina Vukovarske-srijemske županije, obučeni u tradicionalnu narodnu nošnju uz pjesmu i veselje proći će našim ulicama.

NAŠEM SELU S LJUBAVLJU

08. veljača, 2020.

,,Našem selu s ljubavlju''

8. veljače 2020. godine u organizaciji Kulturno umjetničkog društva ,,Spačva'' održat će se manifestacija ,,Našem selu s ljubavlju'' u Donjem Novom Selu!

Ljetna večer u Srijemu

04. kolovoz, 2019.

Ljetna večer u Srijemu

Sve informacije uskoro

DAN SVEMIRA

10. listopad, 2019.

DAN SVEMIRA

Sve informacije uskoro

BOŽIĆ U NIJEMCIMA

21. prosinac, 2019. - 01. siječanj, 2020.

BOŽIĆ U NIJEMCIMA

Sve informacije uskoro

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content