Divan je kićeni Srijem

 

“Divan je kićeni Srijem” je središnja manifestacija koja povezuje  Hrvate Srijemce s obje strane granice. Manifestacija koja njeguje tradicijsku kulturu, folklorno naslijeđe i identitet zapadnog Srijema.

Nositelji kulturne manifestacije su Kulturno-umjetnička društva naše općine koja se trude da svojim nesebičnim radom očuvaju  kulturnu baštinu našega kraja i odgajaju novi naraštaj na vrijednostima kulturne civilizacije našega doba. Osim tradicijskih događanja manifestacija sadrži i niz sportskih aktivnosti kao što je međunarodni nogometni turnir, streljačko natjecanje u trapu i niz drugih.

Manifestacija « Divan je kićeni Srijem »  gostima nastoji  prezentirati najbolje domaće kvalitete tradicionalističkog i suvremenog življenja i u njima p(r)obuditi impresiju vlastitog podrijetla. Istovremeno ova manifestacija je i prilika za razmjenu gospodarsko-turističkih iskustava, ali i prilika za kreiranje nove perspektivnosti seoskog turizma. Sremci i Srijemci sa obje strane granice imaju svoju sličnost i posebnost.

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content