Lov i ribolov

 

LOV

Na području između Dunava i Save smješteno je otvoreno lovište Spačva. Dolazak u lovište je brz, a vožnja udobna zbog dobre auto-ceste i željezničke povezanosti. Lovište je smješteno u sklopu najvećeg neprekinutog kompleksa šuma u cijeloj Europi, poznatog slavonskog hrasta (Quercus robur slavonica) i idealno je stanište za jelena, srnu, divlje svinje i ptice močvarice i livadarke.
Lovište je poznato po atraktivnom zimskom lovu na divlje svinje prigonom uz upotrebu posebno dresiranih lovnih pasa. Lov na plemenitog jelena u rici u barama, poseban je lovački doživljaj.

 

RIBOLOV

Bosut i Spačva bogate su ribom i omiljena su meka sportskih ribolovaca.  Želite li se okušati u ovom sportu možda i vi ulovite šarana, smuđa ili štuku.

Kroz ambijentalna srijemska mjesta Nijemce, Podgrađe, Apševac i Lipovac teče rijeka Bosut. Njezin pitomi tok privlači panonske mornare, a turistički brod Sveta Katarina dobar je izbor za otkrivanje ljepote ovog kraja. Ako ste strastveni ribolovac, Nijemci su vaše odredište. 

Bogata slatkovodnom ribom rijeka Bosut omiljena je meka sportskih ribolovaca. Priča se da su stari Rimljani znali kazati kako u svom carstvu imaju rijeku koja dopodne teče u jednom, a od podne u drugom smjeru. Uistinu, kada je malo bolje pogledate ova rijeka tako mirno teče da vam se učini kako svakim vjetrom mijenja smjer. 

Uz rijeku Bosut i rijeka Spačva koja teče najvećom šumom hrasta lužnjaka u Europi, iznimno je važna za napajanje i održavanje hrastove šume. Močvarno područje oko ove rijeke prirodno je mrjestilište šaranu, smuđu, štuki i somu.

Na području općine Nijemci djeluje nekoliko ribolovnih društava koji organiziraju brojna sportska natjecanja, a jedno od poznatijih je ono u pecanju na plovak u sklopu manifestacije ,,Divan je kićeni Srijem”. Volite li ribolov nećete zaobići ovu malu srijemsku općinu.

Podijeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content