Biciklističke rute

 

Vožnja biciklom starim cestama, svjež zrak i prekrasna priroda daju vašoj avanturi posebnu draž. Odaberite sami tempo i uživajte u srijemskom pejzažu. Nećete odoljeti ovoj ljepoti. Zastat ćete i napraviti najljepše instagramske fotografije.

Biciklistička ruta Srijem povezuje južno područje Vukovarsko-srijemske županije sa sjeveroistočnim dijelom, a nadovezuje se na postojeću međunarodnu Dunavsku biciklističku rutu koja je dio puta Eurovelo 6. Prolazi kroz Nijemce iz smjera Otok – Komletinci pa prema Tovarniku i Iloku. Ruta Srijem najbolji je način da upoznate ovaj kraj – vodi vas naseljenim mjestima, šumom i poljima. Nije zahtjevna i pruža obilje doživljaja, a turističke atrakcije koje morate posjetiti ubilježene su na karti.

Preporuka! Svakako posjetite izletište Sopotac u okviru kojeg je i Centar za promatranje ptica. Od izletišta Sopotac vozite dalje uz oranice prema Donjem Novom Selu te svoju biciklističku avanturu završite ponovno u Nijemcima. Ova je ruta opremljena s još odmorišta.

Skip to content