• +385 32 280 012
  • turistickazajednicaon@gmail.com
  • 07:00 - 15:00

Biciklističke rute

 

Vožnja biciklom starim cestama atrakcija je sama po sebi. Svjež zrak, blizina prirode i fantastični osjećaj dolaska od točke A do točke B vlastitim snagama daju ovakvoj avanturi posebnu čar. Vožnja vlastitim tempom dozvoljava stanku za slikanje fantastičnih fotografija.

Biciklistička ruta Srijem povezuje južno područje Vukovarsko-srijemske županije sa sjeveroistočnim dijelom, a nadovezuje se na postojeću međunarodnu Dunavsku biciklističku rutu koja je dio puta Eurovelo 6. Ruta prolazi kroz Nijemce iz smjera Otok-Komletinci pa prema Tovarniku i Iloku. Ruta Srijem upoznat će vas u potpunosti s krajem kojim prolazite, ona vodi naseljenim mjestima, šumom, poljima i vinogradima. Vozeći se rutom možete posjetiti brojne turističke atrakcije navedene na karti. Ruta nije zahtjevna i pruža obilje doživljaja.

U Nijemcima je nadograđena postojeća biciklistička ruta Srijem tako da je uključeno područje Nijemaca i izletište Sopotac. U općini Nijemci postoji nekoliko biciklističkih ruta kojima možete obići najljepše dijelove općine.

Izletišta Sopotac

Jedna od ruta može krenuti iz Nijemaca, biciklističkom stazom do izletišta Sopotac, od izletišta Sopotac uz oranice i  prema Donjem Novom Selu te svoju biciklističku avanturu završiti ponovno u Nijemcima. Biciklistička ruta Nijemci-Sopotac-Donje Novo Selo opremljena je s nekoliko odmorišta na kojima se možete  zaustaviti te uživati u pogledu na srijemsku ravnicu uz pjev ptica.

Spačvanske šume

Ukoliko želite doživjeti ljepotu spačvanskih šuma možete krenuti od Lipovca, preko Spačvanske šume i doći opet u Lipovac, ova ruta je najduža od 20km vožnje.

Kroz projekt Centar za promatranje ptica nadograđena je postojeća biciklistička ruta Srijem. U Općini Nijemci postoje 3 biciklističke rute kojima možete obići najljepše dijelove Općine. Prva ruta spaja Nijemce i izletište Sopotac. Vožnjom od 13 km proći ćete kroz Nijemce, D.N.Selo, Panjik, Dubrave, Poloj te svoju biciklističku avanturu završiti na izletištu Sopotac. Sljedeća ruta je ujedno i najkraća od svega 7km, a prolazi kroz Pograđe, Dubovicu i ponovno Podgrađe. Ukoliko želite doživjeti ljepotu spačvanskih šuma možete krenuti od Lipovca, preko Spačvanske šume i doći opet u Lipovac, ova ruta je najduža od 20km vožnje.