Centar za promatranje ptica Nijemci

 

Centar za promatranje ptica Nijemci nalazi se na nekoliko lokacija koje morate posjetiti u Nijemcima i ako niste ljubitelj ovog hobija.   

Iskusni promatrači ptica kažu kako se u Nijemcima u jednom satu može vidjeti više vrsta ptica nego na drugim mjestima u nekoliko dana. GAK, žuta, siva i bijela čaplja, crna i bijela roda, orao štekavac, žličarka, crni lunja, vodomar, bregunica…, samo su neke od ptica u srijemskoj ravnici. 

Volite li prirodu posjetite Arboretum na obali Bosuta u centru Nijemaca i otkrijte kako izgleda tradicionalni srijemski vrt. Sjenice, klupe, bunar, pergoli – pravo mjesto za odmor, uživanje, druženje i promatranje ptica, ali i dobar početak vaše turističke rute u Nijemcima. 

Do izletišta Sopotac, druge točke Centra za promatranje ptica Nijemci, možete doći i kopnom i vodom. Ako ste aktivan tip, godit će vam šetnja ili vožnja na biciklu, a želite li plovidbu mirnim Bosutom, izbor će pasti na čamac ili brod Sveta Katarina.

Smješten u blizini šume, okružen oranicama, salašima i rijekom, Sopotac je idealno mjesto za bijeg od svakodnevice. Tu možete roštiljati, loviti ribu i naravno promatrati ptice, a vaša djeca uživat će u igri na tematskom igralištu.

Od Nijemaca do Sopotca vodi tematsko-informativna staza s 30 panela i šest pametnih klupa. Saznat ćete da na području općine Nijemci boravi više od 80 vrsta ptica, a želite li se okušati u promatranju na raspolaganju su vam dalekozori, teleskopi i priručnici. Tko zna, možda i vi zavolite ovu sve popularniju aktivnost koja smiruje i opušta.

Podijeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content