DIVAN JE KIĆENI SRIJEM – Pridružite nam se u slavlju boja, tradicije i kulture!

Dragi prijatelji Srijema, sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite na manifestaciji „Divan je kićeni Srijem“ koja će se održati od 10. do 18. lipnja u predivnom Srijemu. Ova jedinstvena manifestacija slavi bogatstvo tradicije, ljepotu prirode i živopisnu kulturu koje krase ovaj predivan dio naše domovine.

Što nas čeka na ovogodišnjoj manifestaciji „Divan je kićeni Srijem“?

Boje i zvuci tradicije: Uživajte u raznobojnom spektru narodnih nošnji, tradicionalnim pjesmama i plesovima koji će oživjeti dušu Srijema. Upoznajte se s tradicionalnim umijećem koje su prenosili naši preci s generacije na generaciju.

Izvanredna gastronomija: Okusite autentične gastronomske specijalitete Srijema koje će pripremiti naša lovačka društva. Očekuje vas raskošan stol s čobancem i mnogim drugim ukusnim delicijama.

Umjetnost i stvaralaštvo: Uplovite u svijet kreativnosti i ljepote inspiriran srijemskim pejzažima i bogatom poviješću. Ne propustite sijelo pučkih pisaca Slavonije, Baranje i Srijema, međunarodni šahovski turnir i streljačko natjecanje u trapu.

Zabava za sve generacije: Manifestacija „Divan je kićeni Srijem“ nudi raznovrstan program za sve uzraste. Djeca će moći sudjelovati u zabavnim radionicama, kazališnoj predstavi, igrama pokraj rijeke, dok će se odrasli zabavljati uz koncerte poznatih izvođača – Cecilije, Marije Pavković Snaše, Đenke, Marte Nikolin i Miroslava Škore.

Obilazak prirodnih ljepota: Iskoristite priliku i istražite očaravajuću prirodu Srijema. Mjesto gdje rijeka Bosut strasno ljubi Spačvu i gdje ptice šire krila nad bogatom hrastovom šumom. Otisnite su u besplatnu panoramsku vožnju brodom Sveta Katarina.

Kako sudjelovati?

Svi su dobrodošli, a ulaz je besplatan. Radujemo se susretu s vama u središnjem parku u Nijemcima od 10. do 18. lipnja. Pridružite nam se na manifestaciji „Divan je kićeni Srijem“ i budite dio našeg slavlja tradicije, kulture i ljepote!

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content