ONAJ PRAVI, ISKONSKI DUH BOŽIĆA MOŽETE DOŽIVJETI NA ISTOKU HRVATSKE! EVO ZAŠTO OVIH BLAGDANA MORATE POSJETITI NIJEMCE

Istinski duh Božića. Tako bi se ukratko mogla opisati atmosfera koja u ovim zimskim danima vlada na samom istoku Hrvatske. Na području Srijema, u malenom pitoresknom selu Nijemci već nekoliko godina održava se prekrasna božićna manifestacija koja njeguje zajedništvo, unosi dašak topline te donosi radost, ljubav, veselje… „Božić u Nijemcima” po mnogočemu je drugačiji od drugih adventskih festivala koji su u posljednje vrijeme preplavili Lijepu našu. Hodajući ulicama ovog slikovitog mjestašca osjetit ćete miris doma, bakine i mamine kuhinje, kao i toplinu domaćina koji vas pozivaju na zajedničko druženje u obiteljskom okruženju.

LJEPOTA MALOG MJESTA NA ISTOKU HRVATSKE

Mistične šume, prekrasne rijeke, spokojan pogled na zlatne ravnice, tradicionalna gastronomija, bogato kulturno nasljeđe… Sve je to općina Nijemci smještena u takozvanom srijemskom trokutu, a čine je osam čarobnih sela zbog kojih se itekako isplati potegnuti do istoka Hrvatske. Lipovac, Apševci, Podgrađe, Nijemci, Đeletovci, Banovci, Vinkovački Banovci i Donje Novo Selo idealna su mjesta ako vam je potreban odmor daleko od gradske gužve i monotonije svakodnevice, ako želite napuniti baterije te doživjeti iskonske prirodne ljepote.

Volite aktivan odmor? Obožavat ćete šetnje na svježem zraku. Jeste li za povijest i kulturu? Nema problema, ovdje ćete pronaći bogatu sakralnu baštinu i Zavičajni muzej „Luka Natali“ koji će vas poput pravog vremeplova provesti kroz nekoliko stoljeća života na ovim prostorima. Vaš su izbor fantastična tradicionalna hrana i vrhunska vina? Opet ste na pravom mjestu jer je Srijem poznat kao raj za gurmane. Ovdje se sva jela kuhaju dugo i polako, s puno pažnje, ljubavi i strasti! Jeste li ipak za malo blagdanskog veselja i tradicije koja će vam dočarati onaj pravi duh Božića? Onda ćete obožavati manifestaciju „Božić u Nijemcima” koja i ove godine na poseban način dočekuje jedan od najvećih i najvažnijih kršćanskih blagdana.

Za svaku kupljenu kartu za vlak ova tvrtka posadi jedno stablo! Do 2025. godine planiraju ih posaditi čak 10 milijuna

BOŽIĆ U NIJEMCIMA: KONCERTI DUHOVNE GLAZBE, KAZALIŠNE PREDSTAVE, DAROVI ZA NAJMLAĐE…

Događaj koji unosi duh zajedništva i topline u ovo blagdansko vrijeme započet će paljenjem prve adventske svijeće, a sve posjetitelje tijekom cijelog perioda održavanja manifestacije očekuje bogat program uz jedinstven ugođaj. U subotu 10. prosinca održat će se koncert duhovne glazbe u režiji Zvonimira Kalića i grupe Noel, a sedam dana kasnije, 17. prosinca u Nijemce stiže atraktivna kazališna predstava „Božićni djedomobil” koja će razveseliti one najmlađe, ali i starije željne smijeha i dobre zabave. Istog dana očekuje nas koncert Kuda „Đuro Panžda”, kao i veličanstveni koncert brojnih crkvenih zborova u nedjelju 18. prosinca.

Manifestacija „Božić u Nijemcima” održava se u središnjem parku u Nijemcima, a kao i prošlih godina najveća pažnja usmjerena je na djecu i obiteljsko druženje u ugodnoj i toploj atmosferi. Gastronomska ponuda bazira se na autohtonim proizvodima čiji se mirisi opojno šire iz prepoznatljivih božićnih kućica. Višak kalorija možete potrošiti na klizalištu koje se otvara 25. studenog, koje je prošle godine odmah po otvaranju postalo glavno okupljalište mještana i njihovih gostiju.

Domaćini pripremaju i dva spektakularna koncerta za sve ljubitelje zabavne glazbe: Sinovi ravnice rasplesat će domaće stanovništvo i njihove goste 23. prosinca, a za doček nove godine pripremaju show za pamćenje uz popularne Slavonske lole.

Dosta vam je svega i maštate o pustom otoku? Pronašli smo putovanje koje će vam promijeniti život

Inati se Slavonijo, Sve je ona meni, Duša bećarska… Ima li ljepše pozivnice da spakirate kofere i nadolazeće blagdane planirate na istoku Hrvatske, u općini Nijemci u kojoj vrijeme kao da je stalo. Malo tko je ostao ravnodušan na ljepotu i autentičnost ovih osam predivnih mjesta, a u isto vrijeme toplinu i jednostavan način života koji moderne generacije već polako zaboravljaju.

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content