Safe stay in Croatia

Budući da nam je sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom mjestu osmišljen je projekt Safe stay in Croatia. Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka se dodjeljuje u 7 različitih kategorija (nautika; sport rekreacija i zdravlje; atrakcije; turistički vodiči, agencije i informativni centri; promet/prijevoz; ugostiteljstvo i prijevoz). Prijava je vrlo jednostavna, a sam proces dobivanja oznake besplatan. Stoga Vas ovim putem pozivamo da svim objektima koji spadaju u jednu od 7 navedenih kategorija ponudite da se prijave za dobivanje nacionalne oznake sigurnosti kako bismo svi zajedno doprinijeli percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije.

Ovim putem željeli bismo Vas zamoliti da nam pomognete da svi zajedno svim turističkim djelatnicima približimo projekt Safe stay in Croatia i da ih potaknemo da se prijave za dobivanje oznake koja je prepoznata i na razini Europske unije kao oznaka sigurnog boravka u Republici Hrvatskoj. Također, pozivamo i turističke zajednice koje već nisu da se prijave za dobivanje Safe stay oznake putem sljedećeg linka:  https://www.safestayincroatia.hr/hr/prijavite-se. Preporuka je da se sve dodijeljene oznake istaku na vidljivom mjestu kako bi gosti prepoznali da se određeni subjekt pridržava propisanih mjera i protokola.

Na mrežnim stranicama www.safestayincroatia.hr stavljena je i brošura sa svim potrebnim informacijama u vezi ulaska turista u Hrvatsku, kao i informacijama o mjestima gdje se turisti mogu testirati po županijama: https://www.safestayincroatia.hr/datastore/filestore/11/COVID-info.pdf. Ova informacije je za sada dostupna na 3 jezika, a vrlo skoro ćemo i taj broj proširiti.

Vjerujemo kako će se uz pridržavanje mjera održati povoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj stoga je od iznimne važnosti da se svi zajedno navedenih preporuka držimo. Na taj način šaljemo poruku da je turistički sektor spreman svojim gostima pružiti siguran boravak, a Hrvatsku pozicionirati kao poželjnu i stranim i domaćim turistima.

Ostanimo sigurni!

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content