ODRŽANA RADIONICA ZA DIONIKE PROJEKTA INTEGRIRANOG UPRAVLJANJA KVALITETOM U DESTINACIJI – IQM DESTINATION

Turistička zajednica općine Nijemci u suradnji s predstavnicima tvrtke Feel IQM d.o.o. čiji je ovo autorski projekt, započela je prošle godine s provođenjem projekta integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji Nijemci. Ovaj projekt ima za cilj poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata kako bi gostima pružili najbolju uslugu, promicali kvalitetu i poticali na izvrsnost.  Koncept IQM Destination dobio je svjetsku potvrdu struke o kvaliteti provođenja integralnog upravljanja u destinaciji, te je Feel IQM primljen kao pridružena članica World Tourism Organization (UNWTO).

IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

U projekt su uključeni dionici s područja općine Nijemci, a koji su snaga turizma u destinaciji. 

Pozivamo sve koji se nisu do sada uključili u projekt IQM Destination da se slobodno prijave, a mogu se javiti u Turističku zajednicu općine Nijemci. 

Postavljanje standarda IQM Destination Nijemci, slanje marketinških i poslovnih analiza svakom dioniku projekta, mjerenje početnih analiza samo su prvi koraci u implementaciji integralnog upravljanja kvalitetom u ovom projektu koji se pokreće u sve većem broju hrvatskih destinacija. Kao slijedeći korak u razvoju ovog projekta uvodi se IQM Pass koji će umrežiti i promovirati dionike s područja provedbe projekta te budućem gostu na jednom  mjestu pružiti širu informaciju o ponudi u destinaciji. U nastavku projekta predviđene su brojne edukacije na teme koje su proizišle kao rezultat dosadašnjih aktivnosti projekta.

Radionicu je vodio stručni tim tvrtke Feel IQM, Đurđica Šimičić, Anamarija Cicarelli i Pero Matić. Predavači su sudionike upoznali s projektom, dosadašnjim aktivnostima, a dionici projekta imali su priliku za individualni razgovor s konzultantskim timom.

Dugoročni cilj je kroz ovaj projekt uspostavit mjerljiv sustav razine kvalitete usluga u destinaciji, pri čemu se kroz individualnu edukaciju samih dionika podiže sadašnja razina kvalitete u destinaciji, a čime destinacija Nijemci treba postati prepoznatljiva na turističkom tržištu. Implementacijom ovog projekta želi se unaprijediti ujednačenost kvalitete usluge i ponude.

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content