Održana je nadaleko poznata manifestacija ,,Divan je kićeni Srijem”

Od 19. do 21. lipnja 2020. godine održana je nadaleko poznata manifestacija ,,Divan je kićeni Srijem”. U petak, 19. lipnja 2020. održano je Svečano otvorenje manifestacije, a publika je uživala u izvedbama Ženske pjevačke skupine ,,Šumarice”, Prve pjevačke konjice ,,Sinđir”, tamburaškog sastava ,,Allegro” te skečevima did’ Tunje i bać’ Roke. Večer su svojim koncertom začinili Najbolji hrvatski tamburaši. 

U subotu, 20. lipnja u dopodnevnim satima na izletištu Sopotac je održan Vatrogasni kup Općine Nijemci, a u poslijepodnevnim satima je održano Sijelo pučkih pisaca u Đeletovcima. Večer u središnjem parku u Nijemcima su dobrom zabavom i pjesmom ispunile The Frajle. 

Nedjelja je dan kada je manifestacija potpuno posvećena tradiciji i folkloru. Posjetitelji su uživali u plesovima kulturno umjetničkih društava, a manifestaciju su zatvorili koncertom već spomenuti Tamburaški sastav ,,Allegro”. Dok su večeri bile rezervirane za koncerte, u popodnevnim satima posjetitelji su mogli upoznati Zavičajni muzej „Luka Natali“ u pratnji turističkog vodiča.  

U sklopu manifestacije posjetitelji su imali priliku posjetiti i Turističko gospodarski sajam u središnjem parku u Nijemcima.

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content