Upute u vezi prijave u sustav eVisitor za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova

S obzirom na situaciju s koronavirusom (COVID-19), pripremili smo upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav kako bi se cjelokupna procedura registracija i prijava mogla odraditi online.

Navedene upute su Vam dostupne za daljnju komunikaciju s korisnicima. U ovom trenutku prije svega je važna zdravstvena zaštita te se poduzimaju sve mjere kako bi se smanjila mogućnost širenja COVID-19.

Za vašu daljnju komunikaciju s korisnicima, ovim putem želimo naglasiti i da se sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preporučuje svim građanima Republike Hrvatske koji su u proteklih nekoliko dana napustili svoje prebivalište, da se u isto vrate ukoliko za to imaju mogućnost. Ukoliko se odluče ipak ostati u mjestu privremenog boravka, isti se dodatno pozivaju da poštuju propise te se prijave putem eVisitora i to:

  •        ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili tijekom sezone (te da prijave i sve ostale osobe koje borave u vikendici)
  •        ako se nalaze kod stanovnika općine/grada da ih navedeni stanovnici prijave putem sustava eVisitor, bez obzira radi li se o prijateljima, široj ili užoj obitelji
  •        predmetne obveze postoje i sada prema važećem Zakonu, osim za članove uže obitelji kod stanovnika što je iznimka zbog izvanrednih okolnosti
  •        nema obveze po osnovi turističke pristojbe.

Podjeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content